over-vera

Nieuwsgierig zijn, altijd alles willen weten, veel vragen stellen en niet zomaar alles geloven wat je de eerste keer hoort: JA. Dit doen in mijn latere functie, dat leek mij geweldig toen ik eenmaal in aanraking kwam met journalistiek in mijn opleiding. Weten is kennis. En kennis is macht. Zo is journalistiek kennis die macht kan uitoefenen in een samenleving, op vele manieren zelfs. Goed met die macht omgaan is een doel wat constant in het vizier gehouden moet worden om ‘juiste’ journalistiek uit te oefenen. Dat lijkt mij een erg mooie taak.

Maar wie ben ik? Mijn naam is Vera Kralt. Nadat ik verhuisd was naar ‘de grote stad’ (geheten Amsterdam) heb ik niet stil gezeten. In mijn opleiding Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit van Amsterdam ben ik me gaan specialiseren in Journalistiek en daar heb ik geen moment spijt van gehad. 

Hoewel ik een opleiding heel belangrijk vind, stimuleer ik mijzelf altijd zoveel mogelijk dingen naast mijn opleiding te doen die me daadwerkelijk dingen in de praktijk leren. Zo vind ik het bijvoorbeeld leuk om ‘branded content’ van dichtbij mee te maken met bijvoorbeeld feestjes als DROPOUT, maar clubverslagen schrijven voor de Hammondclub en (master)scripties verbeteren doe ik ook met alle plezier. Artikelen schrijven voor dichtbij.nl, reviews maken, ik zorg ervoor dat ik mijzelf op zoveel mogelijk vlakken ontwikkel en mijn vaardigheden uitbreid, zo breed als maar kan.

Daarom ben ik vol enthousiasme bereid elke nieuwe uitdaging aan te gaan en zoveel mogelijk diensten aan te bieden. Neem vooral een kijkje op mijn pagina’s! Om beter kennis te maken, bekijkt u dan hierboven het filmpje of neem gerust contact met mij op.

Wat zeggen anderen over Vera?

“Vera heeft tijdens haar werk voor DROPOUT altijd een proactieve houding getoond. Naast het goed voorbereiden van haar interviews, was ze altijd bereid mee te denken aan leuke content voor onze social media kanalen. Middels haar enthousiasme en kwalitatief hoogwaardige werk heeft ze ons overtuigd, we zijn fan!”

Nidal Lakrouz – DJ en all-round organisator bij DROPOUT

Tijdens mijn master sociologie heb ik al mijn stukken na laten kijken door Vera. Ik vind het zelf heerlijk om mij puur en alleen op de inhoud van een stuk te richten. Vera zorgt altijd voor de final-finishing touch! Na het opsturen krijg je een stuk terug wat grammaticaal perfect in elkaar zit en heb daardoor vaak een hoger cijfer gekregen. Zonder te vragen geeft ze zelfs goede op- en aanmerkingen over de inhoud wat het stuk naar een nog hoger niveau tilt! Ik ben daar erg blij mee!

Diego Caeiro – Student aan de Vrije Universiteit van Amsterdam